Spansk gulerodssalat
- Oplev en del af det spanske køkkene med denne rubuste, og samtidig meget forfriskende salat. Serveres som en enkelt forret eller som tilbehør til kødretter...
Indgredienser:
½ kg gulerødder
1 spsk sukker
2 tsk citronsaft
2 fed hvidløg
5 spsk olivenolie
½ tsk mild paprika
1 spsk friskhakkede oreganoblade
1 spsk hakket persille
salt og peber
10 hovedsalat blade
Fremgangsmåde:
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. De skal koges i letsaltet vand der kun lige dækker i 10 minutter.
Hæld vandet fra.
Kom skiverne over i en skål og drys sukkeret over. Bland godt.
Hæld citronsaft, pressede hvidløg, olie, salt, peber, mild paprika og krydderurter op i en anden skål og bland det godt sammen.
Marinaden hældes over de lunkne gulerødder og skal trække i et kvarters tid.
Læg hele skyllede salatblade på et fad og fordel gulerodssalaten på.
Årstidens opskrifter
Efteråret banker på døren og vi tager snart hul på nogle måneder med riv og rusk. Derfor vil vi det næste stykke tid fokusere på robuster retter der indeholder årtidens frugt og grønt. Vi givers også tips til varme supper til de kolde, blæsende efterårs dage.
Opskrifter
-
▼
2009
(18)
-
▼
oktober
(18)
- Kyllingespyd med chili/soyadressing
- Spis grønsager efter sæsonen
- Rødkålssalat med ristede hasselnødder og honningdr...
- Bagt broccoli med hasselnødder, parmesan og rødløg
- Salat af avocado og bagte gulerødder - med kryddre...
- Tips til dressing!
- Spidskål med pære og citroncremé
- Rødbede-/æblesalat med ristede græskarkerner
- Broccolisuppe med chili
- Kartoffel/porresuppe med bacon
- Blomkålssuppe med chili
- Rosenkål med valnødder, pancetta og persille
- Gulerodssuppe med rød karry
- Ananas Salsa
- Salat med vandmelon, feta og sorte oliven
- Agurkesalat med ingefær og chili
- Spansk gulerodssalat
- Fennikelsalat med appelsin og oliven
-
▼
oktober
(18)
Grønsager sæson:
Spis grønsager efter sæsonen, så får du mest smag, vitaminer og fylde ud af dem. I øjeblikket har følgende grønsager sæson:
Forårsløg, juni - nov.
Porre, aug. - jan.
Skalotteløg, aug. - nov.
Rødkål, sep. - jan.
Savoykål, sep. - jan.
Knoldselleri, sep. - mar.
Jordskokker, sep. - apr.
Pastinak, sep. - apr.
Persillerod, sep. - apr.
Rødbeder, sep. - arp
Grønkål, okt. - feb.
Rosenkål, okt. - feb.
Græskar, sep. - okt.
Squash, jul.- okt.
Blomkål, juni - okt.
Broccoli, juni - okt.
Dild, juni - okt.
Fennikel, juni - okt.
Forårsløg, juni - nov.
Porre, aug. - jan.
Skalotteløg, aug. - nov.
Rødkål, sep. - jan.
Savoykål, sep. - jan.
Knoldselleri, sep. - mar.
Jordskokker, sep. - apr.
Pastinak, sep. - apr.
Persillerod, sep. - apr.
Rødbeder, sep. - arp
Grønkål, okt. - feb.
Rosenkål, okt. - feb.
Græskar, sep. - okt.
Squash, jul.- okt.
Blomkål, juni - okt.
Broccoli, juni - okt.
Dild, juni - okt.
Fennikel, juni - okt.
Spansk gulerodssalat
tirsdag den 6. oktober 2009
Indsendt af Keizer kl. 20.38
Etiketter: gulerødder opskrift, oreganoblade, spansk gulerodssalat
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
0 kommentarer:
Send en kommentar