Agurkesalat med ingefær og chili

tirsdag den 6. oktober 2009

Agurkesalat med ingefær og chili

- Den frække version af et klassik dansk stykke tilbehør. De asiatiske krydderier giver agurkesalaten lidt ekstra kant og gør den perfekt til kylling.


Ingredienser:
1 agurk
1 rødløg
2-3 spsk. friskrevet ingefær
1 middelstærk finthakket chilifrugt
En lille håndfuld friskhakket koriander
Eddikelage:
1 ½ dl æblecidereddike
1 spsk. gule sennepsfrø
½ -1 dl lys rørsukker
Et drys Maldon salt
Fremgangsmåde:
Riv agurken i papirstynde skiver på dit rivejern eller mandolin. Skær rødløget i tynde både. Kom agurk, rødløg, fintrevet ingefær, hakket chilifrugt og koriander i en skål. Kom alle ingredienserne til eddikelagen i en gryde og giv dem et opkog. Hæld den varme eddikelage over agurkeblandingen og lad den køle af. Agurkesalaten spises så snart den er afkølet, men kan også holde sig et par dage i køleskabet.

0 kommentarer:

Send en kommentar

 
 
 

Faste læsere