Agurkesalat med ingefær og chili
- Den frække version af et klassik dansk stykke tilbehør. De asiatiske krydderier giver agurkesalaten lidt ekstra kant og gør den perfekt til kylling.
Ingredienser:
1 agurk
1 rødløg
2-3 spsk. friskrevet ingefær
1 middelstærk finthakket chilifrugt
En lille håndfuld friskhakket koriander
Eddikelage:
1 ½ dl æblecidereddike
1 spsk. gule sennepsfrø
½ -1 dl lys rørsukker
Et drys Maldon salt
Fremgangsmåde:
Riv agurken i papirstynde skiver på dit rivejern eller mandolin. Skær rødløget i tynde både. Kom agurk, rødløg, fintrevet ingefær, hakket chilifrugt og koriander i en skål. Kom alle ingredienserne til eddikelagen i en gryde og giv dem et opkog. Hæld den varme eddikelage over agurkeblandingen og lad den køle af. Agurkesalaten spises så snart den er afkølet, men kan også holde sig et par dage i køleskabet.
Årstidens opskrifter
Efteråret banker på døren og vi tager snart hul på nogle måneder med riv og rusk. Derfor vil vi det næste stykke tid fokusere på robuster retter der indeholder årtidens frugt og grønt. Vi givers også tips til varme supper til de kolde, blæsende efterårs dage.
Opskrifter
-
▼
2009
(18)
-
▼
oktober
(18)
- Kyllingespyd med chili/soyadressing
- Spis grønsager efter sæsonen
- Rødkålssalat med ristede hasselnødder og honningdr...
- Bagt broccoli med hasselnødder, parmesan og rødløg
- Salat af avocado og bagte gulerødder - med kryddre...
- Tips til dressing!
- Spidskål med pære og citroncremé
- Rødbede-/æblesalat med ristede græskarkerner
- Broccolisuppe med chili
- Kartoffel/porresuppe med bacon
- Blomkålssuppe med chili
- Rosenkål med valnødder, pancetta og persille
- Gulerodssuppe med rød karry
- Ananas Salsa
- Salat med vandmelon, feta og sorte oliven
- Agurkesalat med ingefær og chili
- Spansk gulerodssalat
- Fennikelsalat med appelsin og oliven
-
▼
oktober
(18)
Grønsager sæson:
Spis grønsager efter sæsonen, så får du mest smag, vitaminer og fylde ud af dem. I øjeblikket har følgende grønsager sæson:
Forårsløg, juni - nov.
Porre, aug. - jan.
Skalotteløg, aug. - nov.
Rødkål, sep. - jan.
Savoykål, sep. - jan.
Knoldselleri, sep. - mar.
Jordskokker, sep. - apr.
Pastinak, sep. - apr.
Persillerod, sep. - apr.
Rødbeder, sep. - arp
Grønkål, okt. - feb.
Rosenkål, okt. - feb.
Græskar, sep. - okt.
Squash, jul.- okt.
Blomkål, juni - okt.
Broccoli, juni - okt.
Dild, juni - okt.
Fennikel, juni - okt.
Forårsløg, juni - nov.
Porre, aug. - jan.
Skalotteløg, aug. - nov.
Rødkål, sep. - jan.
Savoykål, sep. - jan.
Knoldselleri, sep. - mar.
Jordskokker, sep. - apr.
Pastinak, sep. - apr.
Persillerod, sep. - apr.
Rødbeder, sep. - arp
Grønkål, okt. - feb.
Rosenkål, okt. - feb.
Græskar, sep. - okt.
Squash, jul.- okt.
Blomkål, juni - okt.
Broccoli, juni - okt.
Dild, juni - okt.
Fennikel, juni - okt.
Agurkesalat med ingefær og chili
tirsdag den 6. oktober 2009
Indsendt af Keizer kl. 20.46
Etiketter: agurk, Agurkesalat med ingefær og chili, chili, ingefær, opskrift agurkesalat
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
0 kommentarer:
Send en kommentar