Rosenkål med valnødder, pancetta og persille
- En god fyldig salat som mætter og er fantastisk sund på vitaminer og gode fedtstoffer, som vi især har brug for om vinteren. Kan snildt spises alene og er dermed et nemt måltid.
Ingredienser:
1 kg rosenkål
250 gram pancetta uden fedtkant, skåret i tern
1 spsk god oliven olie
30 gram økologisk smør
250 gram valnødder eller de nødder du foretrækker
60 ml italensk Marsala (portvin)
1 stor håndfuld friskskåret persille
Fremgangsmåde:
Skær bunden af de små rosenkål, kog dem i let saltet vand i cirka 5 minutter de har det rette bid.
Steg pancetta stykkerne sprøde i olie, tilsæt smør og valnødderne.
Når valnødderne er varme, skrues op for varmen og Marsalaen hældes ved.
Lad det boble så Marsalaen blandes med fedtstoffet fra Pancettaen.
Tilsæt de afdryppede rosenkål og halvdelen af det hakkede persille.
Smag til med peber og anret med resten af persillen.
Årstidens opskrifter
Efteråret banker på døren og vi tager snart hul på nogle måneder med riv og rusk. Derfor vil vi det næste stykke tid fokusere på robuster retter der indeholder årtidens frugt og grønt. Vi givers også tips til varme supper til de kolde, blæsende efterårs dage.
Opskrifter
-
▼
2009
(18)
-
▼
oktober
(18)
- Kyllingespyd med chili/soyadressing
- Spis grønsager efter sæsonen
- Rødkålssalat med ristede hasselnødder og honningdr...
- Bagt broccoli med hasselnødder, parmesan og rødløg
- Salat af avocado og bagte gulerødder - med kryddre...
- Tips til dressing!
- Spidskål med pære og citroncremé
- Rødbede-/æblesalat med ristede græskarkerner
- Broccolisuppe med chili
- Kartoffel/porresuppe med bacon
- Blomkålssuppe med chili
- Rosenkål med valnødder, pancetta og persille
- Gulerodssuppe med rød karry
- Ananas Salsa
- Salat med vandmelon, feta og sorte oliven
- Agurkesalat med ingefær og chili
- Spansk gulerodssalat
- Fennikelsalat med appelsin og oliven
-
▼
oktober
(18)
Grønsager sæson:
Spis grønsager efter sæsonen, så får du mest smag, vitaminer og fylde ud af dem. I øjeblikket har følgende grønsager sæson:
Forårsløg, juni - nov.
Porre, aug. - jan.
Skalotteløg, aug. - nov.
Rødkål, sep. - jan.
Savoykål, sep. - jan.
Knoldselleri, sep. - mar.
Jordskokker, sep. - apr.
Pastinak, sep. - apr.
Persillerod, sep. - apr.
Rødbeder, sep. - arp
Grønkål, okt. - feb.
Rosenkål, okt. - feb.
Græskar, sep. - okt.
Squash, jul.- okt.
Blomkål, juni - okt.
Broccoli, juni - okt.
Dild, juni - okt.
Fennikel, juni - okt.
Forårsløg, juni - nov.
Porre, aug. - jan.
Skalotteløg, aug. - nov.
Rødkål, sep. - jan.
Savoykål, sep. - jan.
Knoldselleri, sep. - mar.
Jordskokker, sep. - apr.
Pastinak, sep. - apr.
Persillerod, sep. - apr.
Rødbeder, sep. - arp
Grønkål, okt. - feb.
Rosenkål, okt. - feb.
Græskar, sep. - okt.
Squash, jul.- okt.
Blomkål, juni - okt.
Broccoli, juni - okt.
Dild, juni - okt.
Fennikel, juni - okt.
Rosenkål med valnødder, pancetta og persille
onsdag den 7. oktober 2009
Indsendt af Keizer kl. 16.09
Etiketter: Marsala, pancetta og persille opskrift, Rosenkål med valnødder
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
0 kommentarer:
Send en kommentar