Rosenkål med valnødder, pancetta og persille

onsdag den 7. oktober 2009

Rosenkål med valnødder, pancetta og persille

- En god fyldig salat som mætter og er fantastisk sund på vitaminer og gode fedtstoffer, som vi især har brug for om vinteren. Kan snildt spises alene og er dermed et nemt måltid.

Ingredienser:

1 kg rosenkål
250 gram pancetta uden fedtkant, skåret i tern
1 spsk god oliven olie
30 gram økologisk smør
250 gram valnødder eller de nødder du foretrækker
60 ml italensk Marsala (portvin)
1 stor håndfuld friskskåret persille

Fremgangsmåde:

Skær bunden af de små rosenkål, kog dem i let saltet vand i cirka 5 minutter de har det rette bid.

Steg pancetta stykkerne sprøde i olie, tilsæt smør og valnødderne.

Når valnødderne er varme, skrues op for varmen og Marsalaen hældes ved.

Lad det boble så Marsalaen blandes med fedtstoffet fra Pancettaen.

Tilsæt de afdryppede rosenkål og halvdelen af det hakkede persille.

Smag til med peber og anret med resten af persillen.

0 kommentarer:

Send en kommentar

 
 
 

Faste læsere