Rødkålssalat med ristede hasselnødder og honningdressing

lørdag den 24. oktober 2009


Rødkålssalat med ristede hasselnødder og honningdressing

- Farverig og sprød salat med sæsonens grønsager. Giver fede kødretter et godt modspil da salaten har masser af friskhed.


Ingredienser:

Salaten:

1 rødkål snittet på mandolinjern eller skåret fint
2 appelsiner i både
50 gram ristede hasselnødder
1 forårsløg
1 skefuld sesamfrø

 Dressingen:

1 del appelsinsaft
1 del rødvinseddike
1 skefuld honing
2 dele god oliven olie

Fremgangsmåde:

Skær rødkålen i fine strimler med en skarp kniv. Skær skrællen af appelsinen og fileter den bagefter i både.

Hak en god håndfuld hasselnødder i grove stykker og rist dem af på en pande med lidt olie.

Dressingen røres piskes sammen. Pres en del appelsin saft, 1 del rødvinseddike og lidt honning i en skål. Hæld derefter oliven olie i mens du pisker med piskeris. Stop når den har en forholdsvis tyk konsistens.

Salaten blandes nu sammen og smages til med salt og peber. Derefter pyntes den af med forårsløg ringe og sesamfrø.


0 kommentarer:

Send en kommentar

 
 
 

Faste læsere