lørdag den 24. oktober 2009
Rødkålssalat med ristede hasselnødder og honningdressing
- Farverig og sprød salat med sæsonens grønsager. Giver fede kødretter et godt modspil da salaten har masser af friskhed.
Ingredienser:
Salaten:
1 rødkål snittet på mandolinjern eller skåret fint
2 appelsiner i både
50 gram ristede hasselnødder
1 forårsløg
1 skefuld sesamfrø
Dressingen:
1 del appelsinsaft
1 del rødvinseddike
1 skefuld honing
2 dele god oliven olie
Fremgangsmåde:
Skær rødkålen i fine strimler med en skarp kniv. Skær skrællen af appelsinen og fileter den bagefter i både.
Hak en god håndfuld hasselnødder i grove stykker og rist dem af på en pande med lidt olie.
Dressingen røres piskes sammen. Pres en del appelsin saft, 1 del rødvinseddike og lidt honning i en skål. Hæld derefter oliven olie i mens du pisker med piskeris. Stop når den har en forholdsvis tyk konsistens.
Salaten blandes nu sammen og smages til med salt og peber. Derefter pyntes den af med forårsløg ringe og sesamfrø.
Årstidens opskrifter
Efteråret banker på døren og vi tager snart hul på nogle måneder med riv og rusk. Derfor vil vi det næste stykke tid fokusere på robuster retter der indeholder årtidens frugt og grønt. Vi givers også tips til varme supper til de kolde, blæsende efterårs dage.
Opskrifter
-
▼
2009
(18)
-
▼
oktober
(18)
- Kyllingespyd med chili/soyadressing
- Spis grønsager efter sæsonen
- Rødkålssalat med ristede hasselnødder og honningdr...
- Bagt broccoli med hasselnødder, parmesan og rødløg
- Salat af avocado og bagte gulerødder - med kryddre...
- Tips til dressing!
- Spidskål med pære og citroncremé
- Rødbede-/æblesalat med ristede græskarkerner
- Broccolisuppe med chili
- Kartoffel/porresuppe med bacon
- Blomkålssuppe med chili
- Rosenkål med valnødder, pancetta og persille
- Gulerodssuppe med rød karry
- Ananas Salsa
- Salat med vandmelon, feta og sorte oliven
- Agurkesalat med ingefær og chili
- Spansk gulerodssalat
- Fennikelsalat med appelsin og oliven
-
▼
oktober
(18)
Grønsager sæson:
Spis grønsager efter sæsonen, så får du mest smag, vitaminer og fylde ud af dem. I øjeblikket har følgende grønsager sæson:
Forårsløg, juni - nov.
Porre, aug. - jan.
Skalotteløg, aug. - nov.
Rødkål, sep. - jan.
Savoykål, sep. - jan.
Knoldselleri, sep. - mar.
Jordskokker, sep. - apr.
Pastinak, sep. - apr.
Persillerod, sep. - apr.
Rødbeder, sep. - arp
Grønkål, okt. - feb.
Rosenkål, okt. - feb.
Græskar, sep. - okt.
Squash, jul.- okt.
Blomkål, juni - okt.
Broccoli, juni - okt.
Dild, juni - okt.
Fennikel, juni - okt.
Forårsløg, juni - nov.
Porre, aug. - jan.
Skalotteløg, aug. - nov.
Rødkål, sep. - jan.
Savoykål, sep. - jan.
Knoldselleri, sep. - mar.
Jordskokker, sep. - apr.
Pastinak, sep. - apr.
Persillerod, sep. - apr.
Rødbeder, sep. - arp
Grønkål, okt. - feb.
Rosenkål, okt. - feb.
Græskar, sep. - okt.
Squash, jul.- okt.
Blomkål, juni - okt.
Broccoli, juni - okt.
Dild, juni - okt.
Fennikel, juni - okt.
Rødkålssalat med ristede hasselnødder og honningdressing
Indsendt af Keizer kl. 17.16
Etiketter: Rødkålssalat med ristede hasselnødder og honningdressing opskrift
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
0 kommentarer:
Send en kommentar