Broccolisuppe med chili
- Lækker billig suppe med masser af smag og næring. Giver varme i de kolde blæsende efterårsdage og styrker kroppens immunforsvar.
Ingredienser:
1 liter hønseboullion
3 broccolistokke
Lidt fint snittet porre
50 gram smør eller olie
2 dl piskefløde
1 bæger Creme fraise
1 chili efter behov
Smag til med salt og peber
Fremgangsmåde:
Snit broccolien (også stokken) fint og sauter den sammen med poregrønt i smørret i 2-3 min.
Kom boullionen og chili ved og lad det koge svagt under låg i ca. 15 min.
Blend suppen (fyld ikke blender glasset for meget)
Kom den blendede suppe tilbage i gryden og tilsæt fløden. Tilsæt evt lidt salt (Husk Boullionen er salt).
Årstidens opskrifter
Efteråret banker på døren og vi tager snart hul på nogle måneder med riv og rusk. Derfor vil vi det næste stykke tid fokusere på robuster retter der indeholder årtidens frugt og grønt. Vi givers også tips til varme supper til de kolde, blæsende efterårs dage.
Opskrifter
-
▼
2009
(18)
-
▼
oktober
(18)
- Kyllingespyd med chili/soyadressing
- Spis grønsager efter sæsonen
- Rødkålssalat med ristede hasselnødder og honningdr...
- Bagt broccoli med hasselnødder, parmesan og rødløg
- Salat af avocado og bagte gulerødder - med kryddre...
- Tips til dressing!
- Spidskål med pære og citroncremé
- Rødbede-/æblesalat med ristede græskarkerner
- Broccolisuppe med chili
- Kartoffel/porresuppe med bacon
- Blomkålssuppe med chili
- Rosenkål med valnødder, pancetta og persille
- Gulerodssuppe med rød karry
- Ananas Salsa
- Salat med vandmelon, feta og sorte oliven
- Agurkesalat med ingefær og chili
- Spansk gulerodssalat
- Fennikelsalat med appelsin og oliven
-
▼
oktober
(18)
Grønsager sæson:
Spis grønsager efter sæsonen, så får du mest smag, vitaminer og fylde ud af dem. I øjeblikket har følgende grønsager sæson:
Forårsløg, juni - nov.
Porre, aug. - jan.
Skalotteløg, aug. - nov.
Rødkål, sep. - jan.
Savoykål, sep. - jan.
Knoldselleri, sep. - mar.
Jordskokker, sep. - apr.
Pastinak, sep. - apr.
Persillerod, sep. - apr.
Rødbeder, sep. - arp
Grønkål, okt. - feb.
Rosenkål, okt. - feb.
Græskar, sep. - okt.
Squash, jul.- okt.
Blomkål, juni - okt.
Broccoli, juni - okt.
Dild, juni - okt.
Fennikel, juni - okt.
Forårsløg, juni - nov.
Porre, aug. - jan.
Skalotteløg, aug. - nov.
Rødkål, sep. - jan.
Savoykål, sep. - jan.
Knoldselleri, sep. - mar.
Jordskokker, sep. - apr.
Pastinak, sep. - apr.
Persillerod, sep. - apr.
Rødbeder, sep. - arp
Grønkål, okt. - feb.
Rosenkål, okt. - feb.
Græskar, sep. - okt.
Squash, jul.- okt.
Blomkål, juni - okt.
Broccoli, juni - okt.
Dild, juni - okt.
Fennikel, juni - okt.
Broccolisuppe med chili
tirsdag den 13. oktober 2009
Indsendt af Keizer kl. 18.38
Etiketter: Agurkesalat med ingefær og chili, immunforsvar, nærende mad, suppe broccoli opskrift
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
0 kommentarer:
Send en kommentar