Ingredienser:
Salat
500 g gulerødder (bevar evt. den friske grønne top hvis sæson)
3 modne avocado
2 god håndfuld brøndkarse
4 stk godt italiensk brød, fx filone eller ciabatta
4 spsk. sesamfrø (eller solsikke, græskar eller andre gode frø...)
Dressing/marinade
2 tsk. spidskommen
1-2 små tørret chili
2 fed hvidløg
1 lille håndfuld frisk timian
god ekstra jomfru olivenolie
god eddike, helst rødvinseddike
1 citron
1 appelsin
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 180 grader. Kog gulerødderne i ca 10 min i letsaltet vand, dog ikke helt møre.
Tilsæt spidskommenfrø, chili, salt og peber i en morter og knus frøene ( hvis du ikke har nogen morter, bruges stødte krydderier).
Tilsæt hvidløg og frisk timian og knus det hele sammen til en god masse.
Tilsæt olivenolie, nok så det dækker krydderiblandingen, og tilsæt tilsidst et skvæt rødvinseddike (ca. olie:eddike 3:1)
Put de afdryppede gulerødder i et ovnfast fad og mariner med dressingen, mens gulerødderne stadig er varme. Bland godt sammen.
Tilsæt citronen og appelsinen i kvarte i det ildfaste fad, og lad bage med sammen med gulerødderne
Bag i den forvarmede ovn i ca 30 min, eller indtil gyldne i farven.
Halvér, udsten og skræl avocadoerne. Skær dem i aflange stykker, 4-6 stk. og læg klar i en skål.
Bland de færdigbagte gulerødder med avocadoerne.
Tag den bagte citron og appelsin og pres saften fra i en skål, hvor der tilsættes lidt olivenolie og lidt rødvinseddike, salt og peber. Denne dressing hældes over gulerødderne og avocadoerne.
Smag til.
Rist sesamfrø på panden og tag fra
Rist dernæst det italienske brød, riv det i små stykker, og tilsæt salatblandingen.
Tilsæt brøndkarsen og anret på et fad.
Tilsæt evt. en god skefuld creme fraiche på toppen og drys med de ristede frø.
Årstidens opskrifter
Efteråret banker på døren og vi tager snart hul på nogle måneder med riv og rusk. Derfor vil vi det næste stykke tid fokusere på robuster retter der indeholder årtidens frugt og grønt. Vi givers også tips til varme supper til de kolde, blæsende efterårs dage.
Opskrifter
-
▼
2009
(18)
-
▼
oktober
(18)
- Kyllingespyd med chili/soyadressing
- Spis grønsager efter sæsonen
- Rødkålssalat med ristede hasselnødder og honningdr...
- Bagt broccoli med hasselnødder, parmesan og rødløg
- Salat af avocado og bagte gulerødder - med kryddre...
- Tips til dressing!
- Spidskål med pære og citroncremé
- Rødbede-/æblesalat med ristede græskarkerner
- Broccolisuppe med chili
- Kartoffel/porresuppe med bacon
- Blomkålssuppe med chili
- Rosenkål med valnødder, pancetta og persille
- Gulerodssuppe med rød karry
- Ananas Salsa
- Salat med vandmelon, feta og sorte oliven
- Agurkesalat med ingefær og chili
- Spansk gulerodssalat
- Fennikelsalat med appelsin og oliven
-
▼
oktober
(18)
Grønsager sæson:
Spis grønsager efter sæsonen, så får du mest smag, vitaminer og fylde ud af dem. I øjeblikket har følgende grønsager sæson:
Forårsløg, juni - nov.
Porre, aug. - jan.
Skalotteløg, aug. - nov.
Rødkål, sep. - jan.
Savoykål, sep. - jan.
Knoldselleri, sep. - mar.
Jordskokker, sep. - apr.
Pastinak, sep. - apr.
Persillerod, sep. - apr.
Rødbeder, sep. - arp
Grønkål, okt. - feb.
Rosenkål, okt. - feb.
Græskar, sep. - okt.
Squash, jul.- okt.
Blomkål, juni - okt.
Broccoli, juni - okt.
Dild, juni - okt.
Fennikel, juni - okt.
Forårsløg, juni - nov.
Porre, aug. - jan.
Skalotteløg, aug. - nov.
Rødkål, sep. - jan.
Savoykål, sep. - jan.
Knoldselleri, sep. - mar.
Jordskokker, sep. - apr.
Pastinak, sep. - apr.
Persillerod, sep. - apr.
Rødbeder, sep. - arp
Grønkål, okt. - feb.
Rosenkål, okt. - feb.
Græskar, sep. - okt.
Squash, jul.- okt.
Blomkål, juni - okt.
Broccoli, juni - okt.
Dild, juni - okt.
Fennikel, juni - okt.
Salat af avocado og bagte gulerødder - med kryddret dressing (á la Jamie Oliver)
mandag den 19. oktober 2009
Indsendt af Keizer kl. 19.34
Etiketter: chili og citron dressing, Jamie Oliver, Salat af avocado og bagte gulerødder - med spidskommen
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
0 kommentarer:
Send en kommentar