Salat af avocado og bagte gulerødder - med kryddret dressing (á la Jamie Oliver)

mandag den 19. oktober 2009

Ingredienser:
Salat
500 g gulerødder (bevar evt. den friske grønne top hvis sæson)
3 modne avocado
2 god håndfuld brøndkarse
4 stk godt italiensk brød, fx filone eller ciabatta
4 spsk. sesamfrø (eller solsikke, græskar eller andre gode frø...)

Dressing/marinade
2 tsk. spidskommen
1-2 små tørret chili
2 fed hvidløg
1 lille håndfuld frisk timian
god ekstra jomfru olivenolie
god eddike, helst rødvinseddike
1 citron
1 appelsin

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180 grader. Kog gulerødderne i ca 10 min i letsaltet vand, dog ikke helt møre.
Tilsæt spidskommenfrø, chili, salt og peber i en morter og knus frøene ( hvis du ikke har nogen morter, bruges stødte krydderier).
Tilsæt hvidløg og frisk timian og knus det hele sammen til en god masse.
Tilsæt olivenolie, nok så det dækker  krydderiblandingen, og tilsæt tilsidst et skvæt rødvinseddike (ca. olie:eddike 3:1)
Put de afdryppede gulerødder i et ovnfast fad og mariner med dressingen, mens gulerødderne stadig er varme. Bland godt sammen.
Tilsæt citronen og appelsinen i kvarte i det ildfaste fad, og lad bage med sammen med gulerødderne
Bag i den forvarmede ovn i ca 30 min, eller indtil gyldne i farven.

Halvér, udsten og skræl avocadoerne. Skær dem i aflange stykker, 4-6 stk. og læg klar i en skål.
Bland de færdigbagte gulerødder med avocadoerne.
Tag den bagte citron og appelsin og pres saften fra i en skål, hvor der tilsættes lidt olivenolie og lidt rødvinseddike, salt og peber. Denne dressing hældes over gulerødderne og avocadoerne.
Smag til.

Rist sesamfrø på panden og tag fra
Rist dernæst det italienske brød, riv det i små stykker, og tilsæt salatblandingen.
Tilsæt brøndkarsen og anret på et fad.
Tilsæt evt. en god skefuld creme fraiche på toppen og drys med de ristede frø.

0 kommentarer:

Send en kommentar

 
 
 

Faste læsere